28 de desembre del 2010

9a Cursa pel Riu Ripoll



I com mana la tradició, després de Nadal, Sant Esteve. I igual que no et pots escapar de menjar canelons a casa la iaia després de l'escudella i carn d'olla de Nadal, tampoc et pots escapar de córrer la Cursa del riu Ripoll després de córrer la Pujada a La Mola.
I és que si hi ha una cursa de casa, és aquesta. Per proximitat, per gent coneguda, pel recorregut tan familiar, per les punyalades traperes....
L'assistència de leffers ha estat massiva: Jospi, Famau, Lefftenzig, Cargol, Foulard Amarillo, Foulard Rojillo, Mesteño, Carita Colorá, Blacky, Mario, Bala Humana, Panzer, Anna, Meritxell, Tapao, Marc Cirera, Agujita i jo mateix, en Llebreta Salfuman. Només han fallat en Fortex The Truck, que per motius aliens a l'esport ha hagut de quedar-se a casa i Dama Humana, que sembla que desde el doblete Burriac Atac!-Populatxa de Sabadell li costa tornar a agafar el ritme.

El matí es presenta fred. Això de córrer amb màniga llarga m'emprenya. Quan veig la samarreta de tirants groga i negra a l'armari, suspiro...... que maco córrer al juny.... i pensar que l'hivern acaba de començar.....

Recollida de dorsals una mica més ordenada que l'any passat. Dorsal-mocador cutre de debò.
Comencen els laments de sempre: avui no estic fi; no sé que tinc a la panxa que no acabo de trobar-me bé; ahir la pujada a la mola em va destrossar; avui no farem res de bo; Agujita, no et passis ni un pèl, que em fas por; etc etc

Aquest any la cursa és una mica més llarga i s'arriba als 10km. Ja no es farà aquella sortida multitudinària tan guapa, sinó que sortirem ordenadament tots darrera dels fieres de la JAS. Ens comenten que a l'arribada donarem una volta olímpica per acabar de morir-nos; l'alegria s'apodera de nosaltres.

Comença la cursa. Com cada any, els de la JAS surten cagant llets i els leffers darrera d'ells, bufant-los els clatell. Veiem en Famau allà al davant amb el Jospi, barallant-se amb una colla de maimak; hem d'ajudar-los!! Estan lluny, però hi arribarem. Ens llancem a l'atac en Bala, l'Agujita, Foulard Amarillo, Lefftenzig i jo mateix. Avancem a 4 el km. Pim pam pim pam. Ens trobem al Tapao, que s'emporta una bona alegria quan l'avancem; mateu-los!!! ens diu. Cada vegada tenim al Famau més aprop, però al Jospi no hi ha qui l'atrapi (almenys aquest any).

Arribem a l'avituallament amb Bala Humana al capdevant del grupúscle. Agujita enganxat al seu darrera i Llebreta que veu que avui no és el dia per baixar de 40; està collat el tiu i descartat per encapçalar la comissió per atrapar en Jospi; només té al cap no baixar el ritme i pensar en coses boniques, tipus Agujita respirant amb dificultats a la Pujadeta de l'Amor, o Agujita amb flatu terrible. Res més lluny de la realitat, Agujita avui està finíssim!! Li està plantant cara al mismíssimo Bala Humana!! Recordman leffer de la distància curta i últimament destacat maratonià de muntanya capaç d'avançar gent com el Moreno del Runners off line.

La tornada cap a les pistes es fa llarga. Encara que faci una mica de baixada, en Llebreta està esgotat; després d'un estiu i mitja tardor de pena, encara no està per anar tanta estona a 4 el km i ho està pagant de veritat. Així i tot, avança a la segona dona, però avui no està a l'altura i es farà el que es pugui.
Darrera d'ell i a molt poca distància, Foulard Amarillo està a punt de donar caça al Llebreta. Leftenzig també s'afegeix a la cacera i això ja sembla un putu safari.

Arribem a les pistes després de la pujadeta infernal i encara ens queda donar una volta a la pista dels nassos. Tremendu. Jo no estic per gaire òsties i en 400m m'avancen 7 o 8 corredors. Quin desastre!!

Finalment, linia de meta:

Jospi: 39:53
Bala: 40:18
Agujita: 40:37
Llebreta: 41:02
Foulard: 41:17
Leftenzig: 41:25
Tapao: 42:54
Cargol: 44:33
Foulard R: 44:41
Mesteño: 46:59
Blacky: 47:22
Mario: 47:50
Marc C: 49:19
Meritxell: 50:47
Anna F: 52:23


Un altre triomf de Leffer's Runners

Ara a esperar a veure si es fa la 3a Sant Silvestre Llorençana i a tornar-nos a deixar els nassos per la causa.

Salut companys!!!!

4 comentaris:

Oriol Sellent ha dit...

La millor manera per estirar les cames després de la pujada a la Mola....i de fer lloc pels canelons.

agujita ha dit...

Quina crònica més guapa Llebreta, he de reconèixer que m'has deixa't molt bé, et pagaré el que varem acordar...
Que tingueu una bona entrada d'any 2011!!!!

Roger S. C. ha dit...

agujita que a mi ja hem deus pasta del farell... a veure que promets....que no podràs pagar!!!!
que això de deixar-se guanyar te un preu!!!!

Mireia ha dit...

qui t'ha fotut Llebreta!!! quan he vist la imatge m'he volgut fondre juajuajuajua...... gran duel... la Meri em va apretar al llarg dels 10kms...jajaja... bonica cursa i bonica crònica !!! com riu l'Agujita eh??!!!! :)